فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

20 درصد بیماران سرطانی به دلیل سوء تغذیه می‌میرند

alt

یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: بین 20 تا 80 درصد از بیماران سرطانی در طول بیماری به سمت سوء تغذیه می‌روند و حدود 20 درصد از آنها به دلیل عوارض ناشی از سوءتغذیه می‌میرند.
سیدحسین داودی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: کاهش وزن، اختلالات تغذیه و در نهایت سوءتغذیه در بیماران مبتلا به سرطان پدیده شایعی است و این بیماران علاوه بر بیماری و عوارض ناشی از آن درگیر استرس‌های روانی، اجتماعی و اقتصادی هم هستند.
وی ادامه داد: اغلب کاهش وزن در بیماران سرطانی به عنوان یک پیامد پیش‌بینی شده پذیرفته شده است و به همین دلیل توجه کافی به آن نمی‌شود در حالی که یکی از علل کاهش وزن این بیماران ابتلا به سوءتغذیه است که شناسایی به موقع و مداخلات آموزشی و درمانی می‌تواند از بروز ‌آن پیشگیری کند.


یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: حتی اگر جلوی سوءتغذیه این بیماران گرفته شود طول مدت بستری هزینه‌های درمانی کاهش می‌یابد و کیفیت زندگی بیمار بیشتر می‌شود با این وجود علیرغم شیوع نسبتاً بالای سوءتغذیه در بیماران مبتلا به سرطان، این بیماران به صورت دقیق غربالگری نمی‌شوند به همین دلیل اطلاعات دقیقی از وضعیت تغذیه آنها، شناسایی موارد و میزان شیوع سوءتغذیه در دست نیست.


وی گفت: در برخی تحقیقات شیوع سوءتغذیه ناشی از سرطان 30 تا 64 درصد گزارش شده است.
داودی افزود: کاهش وزن معمولاً به دو عامل افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش جذب غذا بستگی دارد علاوه بر این عوامل بیماران دچار کاهش وزن شده، ضعف و بی‌حالی، کم‌خونی و بی‌اشتهایی را تجربه می‌کنند همچنین سوءتغذیه در بیماران منجر به افزایش عوارض ناشی از درمان‌ها مثل جراحی و شیمی‌درمانی می‌شود.


وی گفت: سوءتغذیه به عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هم برمی‌گردد مصرف سیگار و الکل می‌تواند جذب غذا را کاهش دهد همچنین نوع سرطان و محل تومور، نوع درمان، زخم‌های دهان، خشکی دهان، مشکلات دندانی و توانایی خوردن در تغذیه این بیماران مؤثر است..
یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: سوءتغذیه به طور کلی با کاهش یا افزایش وزن، کم‌تحرکی و افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان از پیامدهایی است که کیفیت زندگی این بیماران را بسیار تغییر می‌دهند..

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات