فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

عوامل محیطی منشاء 92 درصد سرطان ها است

alt

تهران-ایرنا-عضو کمیته علمی موسسه تحقیقات، آموزش و درمان سرطان ایران گفت:عوامل محیطی منشاء 92 درصد سرطان ها محسوب می شود و فقط هشت درصد وارثتی و ژنتیکی هستند.
دکتر ناصر پارسا امروز دوشنبه در نشست خبری همایش سرطان و پیشگیری که در موسسه تحقیقات آموزش و درمان سرطان برگزار شد، افزود:سرطان بیماری جدیدی نیست و زاییده محیط زیست است که به انسان منتقل می شود و چون پیچیدگی مولکولی دارد جزو بیماری های صعب العلاج و خاص محسوب می شود.

دکتر پارسا ادامه داد:منشاء عوامل محیطی در سرطان ها زمانی اتفاق می افتد که پس از ورود عامل خارجی به بدن باعث تخریب ژنی می شود.

وی تصریح کرد:80 درصد سرطان ها از سن 60 سال به بالا رخ می دهد، چرا که بدن در این سن در معرض مواد سرطان زا قرار می گیرد و قدرت بافت و سیستم ایمنی بدن کاهش می یابد.

به گفته وی حدود 5 هزار سال پیش سرطان بر روی کره زمین وجود داشته است و هرچه جمعیت افزایش می یابد و محیط آلوده تر می شود ابتلا به این بیماری افزایش پیدا می کند.

عضو کمیته علمی موسسه تحقیقات، آموزش و درمان سرطان ایران گفت:آموزش از مهمترین مقوله هایی است که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و با تغییر سبک زندگی می توان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.

پارسا افزود: آموزش از اقدامات بسیار مهم است چرا که باید تغییر در سبک زندگی به یک فرهنگ تبدیل شود؛بنابراین اگر آموزش همگانی بدهیم و در پیشگیری کمک کنیم از نظر اقتصادی به نفع نظام سلامت و درمان بیماران خواهد بود.

دکتر پارسا با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف دخانیات بیش از حد در کشور رواج دارد و یکی از مهمترین عوامل ابتلا به سرطان محسوب می شود، گفت:شواهد علمی نشان می دهد که در هر ماده دخانی 4 هزار نوع ماده شیمیایی و سمی وجود دارد که 40 نوع آن سرطان زا است.

وی علاوه بر دخانیات، رژیم غذایی، مواد شیمیایی مانند بنزین و نیترات، اشعه های یونی و غیریونی، هورمون تراپی، ژنتیک، بالا رفتن سن، ویروس ها و باکتری ها و مصرف الکل دانست.

وی افزود: به عنوان مثال نیتروزامین ماده ژنی را تغییر می دهد و مانع رشد طبیعی سلول می شود. این ماده در نوشابه ها، دود سیگار، کنسرو ها و سوسیس و کالباس وجود دارد.

عضو کمیته علمی موسسه تحقیقات ، آموزش و درمان سرطان ایران گفت : عواملی مانند هورمون تراپی نیز از عواملی است که در ابتلا به سرطان موثر است .

دکتر پارسا یاد آور شد : اشعه های یونی مانند رادیو اکتیو و غیریونی مانند اشعه ماورای بنفش میزان ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه عوامل ویروسی و باکتری از دیگر مواردی است که در بروز سرطان موثر هستند ،گفت:باکتری های موجود در طبیعت از طریق آب و غذا وارد بدن می شوند و همچنین 10 تا 12 نوع ویروس وجود دارد که ایجاد سرطان می کند.

دکتر پارسا با بیان اینکه ویروس 4 تا 5 برابر باکتری تولید سرطان می کند، گفت: ویروس پاپیلومای انسانی که در زنان سرطان دهانه رحم ایجاد می کند حدود 70 درصد سرطان های رحم از این ویروس است.

دکتر پارسا با بیان اینکه شایع ترین سرطان در مردان کشور سرطان معده است گفت :در زنان ایرانی سرطان پستان شیوع بیشتری دارد که باید در این زمینه برنامه های آموزش های لازم را به آنان ارایه کرد.

وی همچنین در باره استرس توضیح داد:استرس رابطه غیر مستقیم با سرطان دارد و سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و ضروری است که قدرت مدیریت استرس افراد در جامعه افزایش پیدا کند.

پارسا اضافه کرد:در آمریکا بیش از 50 درصد سرطان ها معالجه می شوند و 30 درصد از بیماران سرطانی حدود 4 تا 7 سال طول عمرشان افزایش می یابد و 20 درصد باقیمانده افرادی هستند که سرطان پیشرفته داشته و درمان جوابگو نیست. .

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات