فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

تهاجم توده سرطان پستان در 5 سال

alt

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با تشريح علل بروز سرطان پستان و چگونگي تشخيص به موقع اين بيماري، به لزوم فرهنگ سازي غربالگري براي تشخيص به موقع سرطان پستان تاكيد كرد.

دكتر لعبت گرانپايه در نشست خبري سرطان های زنان  در باره وضعيت اين بيماري در كشور و دنيا اظهار داشت: متاسفانه از هر 7 تا 8 خانم يك نفر در دنيا به سرطان پستان مبتلا مي شود. با توجه به موضوع غربالگري و بيماريابي سرعت تشخيص و مقابله با اين سرطان 40 درصد افزايش مي يابد و در نتيجه باعث شده ميزان مرگ و مير در كشورهايي كه برنامه غربالگري جامع در اين زمينه دارند توانسته تا 44 درصد كاهش يابد.


وي در ادامه با بيان ضرورت آگاه سازي مردم در زمينه سرطان پستان افزود: كشف و تشخيص زود هنگام اين بيماري نه تنها به افزايش سن مبتلايان مي انجامد، بلكه كيفيت زندگي اين افراد را نيز بالا مي رود. از سويي با تشخيص به موقع اين بيماري، علاوه بر اينكه جراحي براي برداشتن توده بسيار محدود تر خواهد بود، هزينه هايي كه براي درمان اين بيماري صرف مي شود نيز بسيار پايين خواهد آمد. در حالي كه تشخيص دير هنگام سرطان پستان باعث وسعت اين بيماري و در نتيجه به گستردگي پرسه درمان و افزايش هزينه ها مي انجامد.


به گفته گرانپايه تقريبا مسائل ژنتيكي و محيطي تا حدودي بر بروز اين بيماري تاثير گذار است، به طوري كه براساس تحقيقات صورت گرفته، آمار مبتلايان به سرطان پستان در كشور ژاپن بسيار پايين است، اما ميزان ابتلاي خانم هاي ژاپني كه به آمريكا مهاجرت كردند به دليل تاثير فاكتورهاي محيطي به سرطان پستان همانند كشور آمريكا شده است.
اين جراح سرطان پستان در ادامه با بيان اينكه شيوع اين بيماري در ايران به نسبت جهاني 5 تا 10 سال كمتر است، افزود: در کشورهای غربی اين بيماري اغلب در دهه 5 و 6 سن افراد بروز مي كند، اما در ايران سن بروز اين نوع سرطان به دهه 4 و 5 سن افراد سرايت كرده است. بنابراين در ايران نه تنها سن شيوع از 40 سالگي است بلكه مشاهده شده برخي خانم ها در سن كمتر 30 سال هم به اين بيماري مبتلا شده اند.
به اعتقاد گرانپايه عواملی مانند نژاد، سیستم تغذیه، مسائل ژنتیکی، شرایط محیطی و آلودگی محیطی باعث كاهش سن ابتلا به سرطان پستان در بانوان ايراني است.


سرطان پستان براي تهاجم به 5 سال نياز دارد
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اينكه تومور سرطان بعد از ۵ سال یک سانتی متر می‌شود افزود: یک تومور سرطانی براي طي مراحل چهارگانه تهاجم به بافت هاي ديگر بدن نيازمند زمان 5 ساله است. اما متاسفانه ديده شده به دليل نبود آگاهي درست و نداشتن تمايل براي انجام غربالگري براي تشخيص يا كنترل اين بيماري، افرادي مراجعه مي كنند براي تشخيص سرطان، عفونت تمام پستان فرد را فراگرفته، و توده به صورت گسترده در حال تهاجم به بافت هاي بدن است.
اين جراح سرطان پستان درباره زمان مناسب انجام ماموگرافي براي تشخيص و پيشگيري از سرطان پستان گفت:‌ پيشنهاد مي شود اولين ماموگرافی در 35 سالگی آغاز شود، اما در سن 35 تا 40 سالگی برای همه زنان که در شرایط سلامت هستند بايد نخستين مامو گرافي انجام شود. در سن 40 تا 50 سالگی در افراد معمولی که فاکتور خطر ندارند هر 2 سال یکبار توصيه به ماموگرافي مي شود و از 50 تا 60 سالگی به بعد باید سالانه اين غربالگري انجام شود.


گرانپايه افزود:‌ متاسفانه اين تفكر جا افتاده كه افراد براي تشخيص و معاينه سرطان پستان به متخصص زنان و يا ماما مراجعه مي كنند، در حالي كه تخصص اين افراد در حيطه بيماري هاي تخمدان و رحم خلاصه شده است و در زمينه مسائل مربوط به پستان تخصصي ندارند .
وی با تاكيد بر انجام غربالگري به صورت سالانه براي زنان پر خطر افزود: اگر در خانواده‌ای فردی از نزدیکان قبل از 40 سالگی به این بیماری مبتلا شده باشند یا فرد مذکری از خانواده به سرطان پستان گرفتار باشند باید حتماً ماموگرافی را 10 سال زودتر انجام دهد.


ابتلاي مردان ايراني به سرطان پستان بيش از آمار جهاني / مصرف هورمون هاي ورزشي عامل ابتلاي مردان به سرطان پستان


دکتر شجاعی ،متخصص پاتولوژی در اين باره گفت: در کشورهای غربی سرطان پستان در مردان یک درصد و در زنان 99 درصد است اما در ایران سرطان پستان در مردان یک تا 4 درصد و در زنان 96 درصد است.
شجاعی عوامل مؤثر در ابتلای مردان ایرانی به سرطان پستان را تشریح کرد و گفت: مردان اغلب در سالن‌های بدنسازی از هورمون‌هایی استفاده می‌کنند که بافت پستان آنها افزایش می‌یابد، مصرف حشیش و کوکائین در افزایش حجم پستان آنها و ابتلا به سرطان مؤثر است، همچنین مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و فست‌فودها ریسک ابتلا را بیشتر می‌کنند.
وي با اشاره به اينكه بروز اين نوع سرطان در مردان خطرناكتر از زنان است گفت:‌ توده در پستان آقايان به دليل كم حجم بودن، با سرعت بيشتري تهاجم خواهد داشت و اين موضوع باعث شده سرعت رشد بيماري در آقايان بيش از بانوان باشد.

عوامل خطر بروز سرطان پستان در زنان
عدم شيردهي، نازايي، زايمان بعد از 35 سال، شروع سيكل قاعدگي قبل از 12 سال، يائسگي قبل 55 سال، مصرف داروهاي هورموني (ضد بارداري و استروژن)، بالا رفتن سن، سابقه فاميلي، رژيم غذايي نامناسب، مصرف الكل و كوكائين، دخانيات و قرار گرفتن در معرض تشعشات اتمي از عوامل مهم خطر بروز سرطان پستان به شمار مي آيد.

گرانپایه در خصوص وضعيت پوشش بيمه اي درمان اين نوع سرطان افزود:‌ برخي از داروهاي اين بيماران در طول درمان چيزي در حدود دويست ميليون تومان هزينه به دنبال دارد كه تنها بخش كوچكي از اين هزينه ها توسط بيمه ها حمايت مي شود. به عنوان مثال داروی هرسپتین که 3.5 تا 4 میلیون تومان هزینه دارد و گاهی فرد مجبور است تا 50 آمپول تزریق کند ولی بیمه‌ بیش از 800 هزار تومان آن را پوشش نمی‌دهد.
وي اشاره اي به هزينه بازسازي پستان مبتلايان به اين بيماري كرد و ادامه داد:‌ متاسفانه بازسازي پستان اين افراد كه هزينه اي 8 ميليون توماني به دنبال دارد، از سوي بيمه ها عمل زيبايي تلقي مي شده و هيچ حمايتي نمي شود.


چگونگي تشخيص سرطان پستان
اين جراح سرطان پستان در ادامه درباره مراحل غربالگري و تشخيص اين بيماري گفت:‌ ابتدا معاینه توسط خود فرد انجام می‌شود که بهترین زمان روز هفتم تا دهم از شروع دوره قاعدگی است، معاینه توسط فرد بهتر است از 20 سالگی آغاز شود. به اين صورت كه فرد در هر ماه در مقابل آینه بایستد و تغییرات پستان، قرینه بودن، محل نوک و هاله، کشیدگی پوست، زخم شدن و پوسته پوسته شدن، وریدهای برجسته، بزرگی غدد لنفاوی زیر بغل، تورم دست و ترشح از نوک پستان را معاینه کند.


وی افزود: مرحله دوم معاینه توسط جراح است که از 20 تا 25 سالگی آغاز می‌شود، هر 6 ماه یکبار فرد باید به جراح مراجعه کند و این تصور غلط که با انجام نمونه‌برداری بیماری به سایر بافت‌ها سرایت می‌کند اشتباه است. مرحله سوم بروز توده در زمانی است که 5 تا 6 سال از زمان بیماری گذشته و فرد نیاز به انجام درمان‌های پیشرفته و جراحی دارد.

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات