فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

حدود 70 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان دچار متاستاز استخوانی می شوند

alt

تهران - ایرنا -عضو گروه پژوهشی زیست مواد و مهندسی بافت پژوهشکده سرطان پستان گفت: متاستاز استخوانی از پدیده های شایع بیماران مبتلا به سرطان پستان بوده به طوری که حدود 70 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان دچار متاستاز استخوان می شوند.
به گزارش ایرنا از پژوهشکده سرطان پستان، دکترامیر صیفوری در ژورنال کلاب هفتگی گروه های پژوهشی این پژوهشکده افزود: در درمان بیماران سرطان پستان یافتن راه حلی مناسب جهت جایگزینی روش های مرسوم درمانی متاستاز استخوانی از جمله شیمی درمانی سیستمیک حائز اهمیت است.

وی ادامه داد:یکی از روش های جایگزین، شیمی درمانی موضعی بوده که می تواند بر معایب روش های مرسوم گذشته از جمله بالا بودن دوز اعمالی و وقوع یکسری سمیت های شدید برای سایر بافت های سالم غلبه کند.

صیفوری یاد اور شد : در درمان موضعی متاستاز استخوانی بیماران رویکرد های مختلفی وجود دارد که از جمله آن می توان به استفاده از داربست های حاوی داروی ضد سرطانی اشاره کرد.

وی افزود:این داربست ها می توانند به عنوان یک پشتیبان مکانیکی برای بازسازی بافت استخوان از دست رفته به همراه رهایش آهسته داروجهت از بین بردن سلولهای تومورال باقیمانده بعد از جراحی عمل کنند.

عضو گروه پژوهشی زیست مواد و مهندسی بافت پژوهشکده سرطان پستان گفت :در این راستا پیرو مطالعه ای که محققان دانشگاه آرهوس دانمارک در سال 2015 انجام داده¬اند، داربست نانوکامپوزیتی PCL/Chitosan/clay حاوی داروی Doxorubicin جهت بازسازی و درمان متاستاز استخوانی نمونه ی حیوانی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی اضافه کرد :نتایج آزمایش حاکی از رهایش آهسته و ماندگار دارو در محیط درون تنی در مقایسه با حالت تزریقی می باشد به طوری که در همین راستا میزان ممانعت از رشد سلول های تومورال نیز در مقایسه با حالت معمول بیشتر و موثرتر گزارش شده است.

صیفوری اظهار کرد :با استفاده از داربست های حاوی داروی Doxorubicin به عنوان یک منبع ذخیره دارومی توان درصد متاستاز به بافت های دیگر از جمله کبد و معده را نیز تا حد قابل قبولی کاهش داد.

وی گفت: در مجموع با استفاده از سازه های حامل دارو جهت شیمی درمانی موضعی می توان در کنار کاهش دوزهای بالای داروی مورد استفاده در گذشته اثرات مخرب شیمی درمانی بر روی سایر بافت های سالم بدن را نیز تا حد زیادی کاهش داد و از این رو منجر به افزایش کیفیت زندگی بیماران شد.

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات