فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

تومورآکوستيک نوروما از گوش و حفرۀ خلفي جمجمۀ بيمار 52 ساله خارج شد

alt

تومور عصب «شنوايي – تعادلي» گوش به ابعاد 25 در 17 ميليمتر از کانال گوش داخلي و حفرۀ خلفي جمجمۀ خانمي 52 ساله براي نخستين بار در همدان با روش جراحي ترانس لابيرنتين به طور کامل و با موفقيت خارج شد.
دکتر فرهاد فراهاني متخصص جراحي گوش و قاعدۀ جمجمه اظهار كرد: خانمي 52 ساله با علائمي چون کاهش تدريجي شنوايي گوش سمت راست و صداي وزوز گوش پس از انجام MRI و با تشخيص وجود تومور توسط دکتر باقري از همکاران جراح مغز و اعصاب دانشگاه شناسايي و براي عمل جراحي تيمي معرفي شد.
وي با اشاره به مشخص شدن تومور عصب تعادلي گوش در MRI گفت: اين تومورها خوش خيم هستند و از عصب شنوايي - تعادلي گوش و از کانال داخلي شنوايي ايجاد مي‌شوند و به علت محل قرارگيري‌شان عوارض جدي از جمله کاهش شنوايي و گاهي کاهش شنوايي ناگهاني و صداي گوش ايجاد مي‌کنند.
اين متخصص گوش و حلق و بيني افزود: اگر تومور به‌تدريج رشد کند از کانال شنوايي داخلي خارج و وارد زاويه پلي مخچه‌اي مي‌شود و در صورت رشد بيشتر به مخچه و در مواردي ساقه مغز فشار آورده و خطرات جدي به دنبال دارد.
وي با اشاره به تشخيص سريع اين بيمار در مراحل اوليه بيماري گفت: رويکرد درماني متخصصان بستگي به وضعيت بيمار دارد و چنانچه بيمار شنوايي کمي داشته باشد، صداي گوش فرد را اذيت کند و سن مناسبي هم داشته باشد جراحي بهترين روش درماني است.
دكتر فراهاني افزود: در صورت خوب بودن وضعيت شنوايي، بالا بودن سن بيمار يا مساعد نبودن شرايط عمومي وي روش‌هايي بايد به‌کار گرفته شود که تخريب شنوايي در آن‌ها رخ ندهد. در اين حالت مريض تحت نظر قرار مي‌گيرد و يا به‌ندرت کانديد راديوتراپي مي‌شود.
اين متخصص جراحي گوش و قاعدۀ جمجمه با اشاره به اين‌که روش درماني در قريب به اتفاق بيماران، جراحي است، گفت: تکنيک‌هاي مختلف جراحي با توجه به وضعيت شنوايي، محل قرارگيري تومور و ميزان گسترش آن متفاوت است.
وي افزود: در اکثر مواقع که شنوايي بيش از 50 يا 60 دسي بل افت پيدا کرده بهترين رويکرد درماني از طريق استخوان تمپورالاست. در اين روش نورواتولوژيست استخوان ماستوئيد و بخش لابيرنت تعادلي را کاملاً برداشته و وارد بخش انتهايي کانال شنوايي داخلي مي‌شود و با باز کردن حفرۀ خلفي مغز، مايع مغزي نخاعي را تخليه و تومور را در خارج مي‌کند.
دكتر فراهاني با اشاره به گروهي بودن عمل جراحي و حضور جراح اعصاب افزود: مهمترين ويژگي اين روش اين است که چون مستقيماً وارد کانال شنوايي داخلي مي شويم امکان حفظ عصب صورت بسيار بالا خواهد بود.
متخصص جراحي گوش و قاعدۀ جمجمه روش ترانس لابيرنتين را روش جراحي انتخابي در بيشتر موارد خواند و گفت: تومور عصب تعادلي گوش تومور شايعي نيست و گاهي در برخي بيماري‌هاي مادرزادي نيز به صورت دوطرفه رخ مي‌دهد.
دكتر فراهاني در پاسخ به سئوالي در مورد ميزان حساسيت اين عمل جراحي گفت: رويکرد دقيق و نزديک شدن به قسمت‌هاي بسيار حساس داخل مغز اين عمل را حساس و داراي ريسک بالايي مي‌کند.
وي يادآور شد: پس از جراحي، هوشياري بيمار در چند ساعت کامل شد و هيچ نشت مايع مغزي نخاعي رخ نداد و بيمار پس از هشت روز مراقبت ويژه با حال عمومي خوب از بيمارستان مرخص شد.

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات