فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

ایجاد درک واقع‌بینانه از عمل جراحی، هراس بیمار را کاهش می‌دهد

alt

عمده‌ترین علت اضطراب بیماران در خصوص اعمال جراحی عدم آگاهی از فرآیند عمل است و با ایجاد درک واقع‌بینانه در بیماران نسبت به عمل جراحی، این اضطراب تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: اضطراب و استرس نسبت به عمل جراحی، مشکلی روانشناسی است که در آن ترس بیمار موجب بروز علایم جسمی مانند تپش قلب، حالت تهوع و درد قفسه سینه می‌شود.
اکبر رستمی‌نژاد با بیان اینکه اضطراب شدید در این موارد معمولا "حمله وحشت" نامیده می‌شود، اظهار کرد: این اتفاق در مواردی پیش می‌آید که بیمار به ترس ناشی از عمل جراحی فکر می‌کند.
این کارشناس ارشد بیهوشی نقش جراحان را در کاهش اضطراب‌ بیمار بسیار مؤثر برشمرد و تاکید کرد: دادن اطلاعات لازم در مورد بیماری و درمان‌های مرتبط با آن، ایجاد درک واقع‌بینانه از فرآیند عمل جراحی و خطرات اندک ناشی از بیهوشی، بیمار را آرام کرده و به او کمک می‌کند تا با این نگرانی کنار بیاید.
رستمی‌نژاد تاکید کرد: در مواردی نیز نگرانی‌های بیمار تا حدی است که جراح برای آرامش بیمار و انجام جراحی، اقدام به دارو درمانی می‌کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تجربه‌های قبلی برخی افراد از اعمال جراحی را یکی دیگر از دلایل ترس از جراحی و بیهوشی دانست و به این دسته از افراد توصیه کرد: صحبت کردن با پزشک جراح و درک تفاوت‌های این عمل جراحی، می‌تواند اطمینان لازم را ایجاد کند.
وی هم‌چنین به اعمال جراحی مربوط به کودکان نیز اشاره کرد و ابراز داشت: واکنش هراس کودکان از عمل جراحی، اغلب ناشی از نگرانی والدین و تقلید از آنان بوده که به کودک نیز منتقل می‌شود.
رستمی‌نژاد خاطرنشان کرد: بهتر است با انتقال واکنش‌های مثبت به کودکان، ترس و نگرانی آنان از عمل جراحی را کاهش داده و رویکرد مثبتی در این زمینه برای کودک ایجاد کنیم.

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات